torsdag 10. juli 2008

Når systemet jobber mot oss


Snakka med ei dame her forleden dag som var lærer. Ho fortalte at ho ville reise på klassetur med klassen sin. De hadde gjort seg fortjent til en tur gjennom god jobbing, og turen gikk inn som en del av undervisningen, det var altså en studietur. Et kjempepositivt tiltak!! Problemet var bare det at kassa var tom, og kommunene hadde ingen penger til tur. Det er nemlig utrolige summer en lærer har rett på når han/ho tar på seg ansvaret for hele klassen en hel uke. Lurer på om det var snakk om 5000 kr døgnet. I hvert fall var turen så dyr at man ikke kunne reise.


Denne læreren er en skikkelig idealist som virkelig bryr seg om klassen sin. Derfor tilbudte hun seg å reise gratis, altså uten ekstra betaling. Kjempe positivt! Nettop det vi trenger i et samfunn der folk har mindre og mindre tid til hverandre, og idealisme er påvei ut. Problemet var at det var ulovlig å reise uten betaling. Dermed holdt klassen på å ende opp uten tur. De fikk riktig nok ordnet turen gjennom å gi henne avspasering, men det er ingen selvfølge at det hadde vært mulig. Her jobber vi for å tilfredsstille systemet, ikke motsatt. Systemet begrenser oss kraftig.

Svært synd.

3 kommentarer:

Marit Bye Vassli sa...

Helt enig. At skoleklasser med frivillige lærere ikke får reise på tur uten betaling er helt på tryne! Noe må gjøres med systemet!

Elisabeth N. Sævik sa...

Tipper fagforeninga har ganske mye av skylda...
Det er det jeg sier: Legg ned LO =)

Øyvind Bye sa...

enig i at vi bør legge ned LO.
Korrupsjon i system.

Hørte at 25% av LO medlemmene stemmer FrP. Rart at de gidder være medlem når alle pengene går til Ap.