torsdag 25. desember 2008

Politiet må prioriteres!

Uansett om politiets aksjonsformer er av det gode eller ikke. Om de fortjener høyere lønn eller ikke. Om de er noen egoistiske slasker, eller om de rettmessig krever bedre vilkår. Det som er sikkert er at de må bli hørt. Okke som! Jeg mener dette er viktig. Når jeg hører at det råder lovløse tilstander i enkelte områder av Oslo by, begynner det virkelig å bli alvorlig. Politiet er nødt til å være en prioritert avdeling. Hvis ikke får vi et samfunn fylt av frykt. Bemanningen må derfor opp, lønnen må opp(uansett om det er fortjent eller ikke), og samfunnet må begynne å spille på lag med politiet.

Da jeg gikk på Framnes Kvgs i Norheimsund drev vi på å jobbet med et misjonsprosjekt hvor vi samlet inn penger til å bygge helsesenter i Mali. En av de gøyeste tingen vi gjorde var å ha bøssebæringsaksjon i Bergen sentrum. Vi fant ut at det også var gøy å gå med bøsse om kvelden/natten, og gjett hva; det var trygt. Vi kunne sprade rundt i sentrum med bøsser fulle av tusenvis av kroner, uten problem. Vi spurte til og med politiet, og de sa vi trygt kunne fortsette vår aksjon. På lørdagskveldene kjørte det nemlig flere politibiler i sentrum av Bergen. De var synlige og skapte trygghet i bybildet. Slik må vi ha det!

Samtidig må vi se i øynene at kriminalitet er et problem som må forebygges. Da er det f.eks en ekstremt dårlig prioritering av dagens regjering å kutte støtten til organisasjoner som driver viktig arbeid, som f.eks evangeliesenteret eller frelsesarmeen. Videre må vi sørge for at samfunnet vårt setter iverk effektive tiltak, hva disse er vet ikke jeg, men det blir opp til politikerne å finne ut!

Ingen kommentarer: