mandag 5. mai 2008

for en fantastisk dag!




Etter å ha kjørt bil i 4 år var dette på tide. Sensoren var fra Tromsø og pratet i ett sett. En meget befriende opplevelse.

Da kom hjem leste jeg i VL at kristen Norge erklærer fastebønn for den nåværende ekteskapsloven og mot de endringer som foreligger på stortinget. For det første er det utrolig gledelig å se at mange bryr seg. Mange menigheter og mange organisasjoner stiller seg bak fastebønneaksjonen. For det andre blir jeg glad over å se at kristen Norge står sammen om denne saken. F.eks hadde leder for den katolske kirke i Norge og for pinsemenigheten skrevet under på erklæringe. Organisasjonene var representert av organisasjoner som Samemisjonen og Kristen Idretskontakt.
Dette er en viktig sak. Ethvert barn har rett på en mor og en far, og signaleffekten ved å likestille homofile og heterofile ekteskap er skremmende. Skal man forvente at barn blir homofile like mye som heterofile? Eller skal man ta i bruk sunn fornuft og se ta de homofile har sine rettigheter ivaretatt i dagens lovverk og tenke bedre gjennom lover før man gjennomfører de?

Kvelden i gikk med til feiring av førerkortet, støvsuging og dekkskifte på bilen!

9 kommentarer:

Magnhild sa...

Gratulerer med førerkort! Kjør forsiktig då!
Sees til helgen. Det blir stas!

torhild sa...

gratulera!

hlewagastiR sa...

Er det ikke egentlig mye som er verre enn den nye ekteskapsloven? Hvor mange vil dø av den f.eks? Eller er det jeg som ikke er i stand til å se konsekvenser?

Øyvind Bye sa...

det er ting som er verre, men det betyr ikke at dette ikke er ille. Jeg tror konsekvensene er store, spesielt med tanke på at dette bare er et skritt i retning av et samfunn der alt som blir betegnet som kjærlighet skal være lov.

Øyvind Bye sa...

"Regjeringens kjønnsnøytrale ekteskapslov forandrer ekteskapet i sin grunnstruktur. Argumentasjonen er at det er nødvendig, fordi dagens forståelse av ekteskap er diskriminerende.
Med en slik argumentasjon gir grunn til å spørre hva som blir neste steg. For vi kan jo ikke akseptere at enkelte deler av samfunnet fremmer et syn på ekteskapet som er diskriminerende. Kan vi vel?

Kan vi ha en Kirke som framhever et diskriminerende ekteskapssyn? Kan vi gi statstøtte til organisasjoner og trossamfunn som framhever et diskriminerende ekteskapssyn? Det ville vel være å subsidiere diskriminering? Kan vi akseptere skoler som framhever et diskriminerende ekteskapssyn?

KrF spurte statsråden om dette i spørretimen forrige onsdag, og svarene var absolutt ikke egnet til å berolige. Det skinner igjennom at dersom friskolen skal beholde statstøtten i framtiden må de undervise i tråd med regjeringens syn på hva som er normalt og ikke når det gjelder ekteskap."

Dagfinn Høybråten

Sondre Olsen sa...

grattis:)

Øyvind Bye sa...

takk for gratulasjoner!

hlewagastiR sa...

Oi. Så nå må kanskje friskolene si at den nye ekteskapsloven er gode greier. Jaja...

Andrea sa...

Gratulerer! Virkelig fortjent!