søndag 25. mai 2008

Oss som har større drømmer enn billig bensin!

En facebook gruppe ved navn protestaksjon mot bensinpriser har i løpet av kort tid fått over 80 000 medlemmer. Trist syns jeg når bensinprisene aldri har vært lavere i forhold til hvor mye vi tjener. Min oppfordring er å heller melde seg inni facebook gruppen "Oss som har større drømmer enn billig bensin!"

Fra gruppens beskrivelse og diskusjonsside:

"Mens alle øyne i Norge er rettet mot bensinpumpene og bensinprisen, sulter millioner av mennesker. Akkurat nå lever over 1 milliard mennesker i ekstrem fattigdom, og 30 000 barn under 5 år dør hver eneste dag av sult og sykdommer vi enkelt kunne leget.

Det å senke bensinprisen vil gå ut over andre formål. Som f.eks å utrydde fattigdom - noe som vi vet er mulig! Fra 1990 og frem til nå har antallet ekstremt fattige i u-land sunket fra 28 til under 20%. Forventet levealder globalt sett er gått opp med 20 år i løpet av en generasjon. Og stadig flere barn får mulighet til å gå på skule. Med enda større innsats vil enda flere få det bedre.

Det er lett å tenke at man vil ha billigere bensin. Men det har sin pris. Også for miljøet. Dessuten har Norge en av verdens billigste bensin i forhold til hva vi tjener. Denne gruppen er for de som har større drømmer enn billig bensin."

"Personlig syns æ no folk syt vel mye om bensinprisn, det e alt det
andre me bilhold som gjør bil svindyrt. Også litt artig folk klage på
1 liter bensin tel 15,- også går de inn på bensinstasjonen og kjøpe
vann (!) til over 30 kr literen :=) Forstå den som kan!"

"Var i Tyrkia i forrige uke, skulle bensin ha kostet det sammen i Norge - som i Tyrkia = så hadde prisen her vært 45 kroner pr. liter. Vi har billig bensin, men det er ikke nok - vi vil ha den enda billigere!!! Og journalistene i dette landet er klagekorets ivrigste dirigenter."

"Fantastisk gruppe =) Setter virkelig ting i perspektiv for meg når jeg ser den gruppen om bensin som vokser så drastisk.."

Viktig at alle som er enig med denne gruppens sak melder seg inn og inviterer alle vennene sine. Dess flere medlemmer dess sterkere står vi!

Drøm større!

3 kommentarer:

hlewagastiR sa...

Hva med å kalle gruppen: "Vi som ynder å fremstå som edle mennesker!"

Øyvind Bye sa...

hehe.. du får sagt det du Tore!

Elisabeth N. Sævik sa...

Leser i Aftenposten i dag at Norge er det landet i Europa etter Irland der vi jobber minst per liter bensin.
Dvs. at bensin er relativt dyrere i alle andre land enn Irland.

Og vi klager og syter som om alle norske husholdninger går konkurs. Gurimalla, jeg blir oppgitt