mandag 23. mars 2009

3 gode grunner til å stemme KrF!

1. De vil støtte frivillige organisasjoner økonomisk, f.eks frelsesarmeen vil ikke miste sin støtte.

2. De vil opprettholde friskoler som er etablert som pedagogiske eller religiøse alternativ.

3. De vil ikke gjøre den dårlige skolen lengre, og mer omfattende, men bedre!

De 4 årene med sosialist styre i Norge har vist oss en ting, vi trenger en ny kurs. Vi trenger et nytt sett med verdier. La oss stemme fram KrF ved valget til høsten!

5 kommentarer:

Unknown sa...

yes indeed!
Go Krf!

Magnhild sa...

Så KrF, eller du, mener den norske skolen er dårlig (punkt 3)? Hva legger du til grunn her?

Øyvind Bye sa...

ja, hvert fall ganske dårlig.
mitt personlige ankepunkt mot den norske skolen er at den grovt favoriserer de teoretiske og ikke evner i det hele tatt å ta vare på de svake elevene. Slik jeg ser det. Det jeg mener KrF gjør rett i skolepolitikken er å fokusere på å øke kvaliteten fremfor å øke mengden. Vi trenger ikke lengre skoledager, men flere ressurser til å hjelpe elevene de timene de er på skolen, slik at disse blir meningsfylte.

Så er det svært vanskelig å lage en god skole da, så kanskje er det dumt å kritisere for hardt.

Om KrF mener vi har en god eller dårlig skole vet jeg ikke.

Magnhild sa...

Det er mye som kan forbedres med den norske skolen. Men en skal ikkje glemme alt som er bra. For eksempel at norske elever trives godt på skolen. Trivselen på norske skoler er blant de høyeste i Europa. På grunn av dette kommer representanter fra andre land, blant annet Finland,til Norge for å studere hva vi gjør så bra.

Når du sier at de favoriserer de teoretiske (regner med du mener elevene) og ikke evner å se de svake elevene, må eg også i hovedsak si meg uenig med deg. Den norske enhetsskolen er unik i sitt slag og er nettopp flink på tilpasset opplæring og tilrettelegging for svake elever( som du kaller de).
Når det er sagt, trenger skolen mer midler til å bli enda flinkere til å se alle elevene og ta vare på de svake såvel som de sterke, slik at alle får utviklet seg til sitt fulle potensial. Her er det mye å ta tak i, men det betyr ikkje at skolen er dårlig. Mer penger og flere lærere inn i skolen kan være et viktig steg i riktig retning. Det er ikke lett å se og ivareta alle elevene i en klasse når en lærer har ansvar for 30 elever på en gang. Der alle elevene har ulike behov.

Eg mener å huske at du nevnte noe om at privatskoler klarer å utnytte midlene de får bedre enn offentlige skoler som får mer. Det er riktig at regjerningen budsjetterer med så og så mye til skoler, men kommunene får selv bestemme hvor mye av potten som går til skolen. Det viser seg at de offentlige skolene får ca 5000 kr mindre per elev enn de private pga denne fordelingsordningen. (om min informasjon er korrekt).

Så lurer eg på en ting til slutt. Kor mye har du studert den offentlige skolen før du bestemte deg for at den var dårlig? Er det bare hovedinntrykk fra media, eller har du andre grunner for din sterke mening?

Øyvind Bye sa...

mine studier av den norske skole er nok begrenset, men min vurdering stammer ikke fra media, den stammer fra mine og min families erfaring med skolen. Denne fremstår for meg som dårlig.
Jeg ser at mitt vurderingsgrunnlag er svakt og at påstanden min ikke nødvendigvis stemmer, men jeg har også snakket med veldig mange som ikek får det til.
Men selvfølgelig kommer det an på hva man sammenligner med, og kan hende er det mer riktig å si at vi har et stort forbedringspotensiale.
Flere elever som er flinke til veldig mye, men ikke teori, blir gjort mislykkede av å gå på skolen. De føler ikke at de får til noen ting, og ser på det å gå på skolen som noe fullstendig meningsløst. Jeg mener at en god skole ikke gjør folk til tapere, det mener jeg den norske skole gjør med de som ikke mestrer teori. Til og med i praktiske fag som gym, musikk og heimkunnskap klarer man å gjøre det sånn at de teoretisk sterke får et fortrinn ved å gjennomføre prøver for å fastsette karakter. Jeg er fundamentalt uenig.

Og jeg er hjertens enig med deg at mer penger og flere lærere er nødvenidg, og det er nettop det jeg også sier at du vil få med KrF. Det viktigste er at disse blir brukt til å øke kvaliteten på skolen, og ikke til gjøre skoledagene lengre, det synes jeg er viktig.

Når det gjelder det du skriver om støtte til skoler så er det helt ukjent for meg, så dette vil jeg gjerne se nærmere på. Hvor har du hentet din informasjon fra? skal med glede gå tilbake fra mine påstander om friskolers utnyttelse av midler hvis det viser seg at det stemmer.

Spennende å bli utfordret Magnhild. Jeg trenger det, og kan hende tar jeg skammelig feil i min vurdering av skolen.