tirsdag 1. juli 2008

provosert!!!

KrF har den desidert beste politikken, sak 2: spilleautomater

Jeg trenger ikke lese mye i avisen før det begynner å koke inni meg . Avislesningen den 1. juli 2008 var intet unntak. Dagsavisen var under lupen og jeg kom over en artikkel med overskriften "gruer seg til nye spilleautomater". Ole Kjetil Trippestad, tidligere spilleavhengig står frem og forteller at han gruer seg til de nye "snille", spilleautomaten nå skal settes ut.

Nå vil Giske på nytt sette opp spilleautomater.
Spilleavhengige er bekymret..



Det antaes at antall spilleavhengige har blitt halvvert siden spilleautomatene ble fjernet. Til tross for dette setter regjeringen nå spilleautomatene ut igjen. Når flere tidligere spilleavhengige uttrykker fortvilelse og frykt i forbindelse med de nye automatene, og foreningen for Pårørende til Spilleavhengige(PTS) er sterkt bekymret er det ikke annet enn egoisme som styrer politikerne og norsk tipping til å sette automatene ut igjen.
De nye spilleautomatene har ifølge Norsk Tipping mange atferdsregulerende begrensninger. Disse skal føre til at det er underholdningsaspektet som blir dominerende og ikke muligheten for å vinne penger. I følge Lill Tove Bergmo leder for PTS har Kirke- og kulturminister Trond Giske antydet at disse begrensningene kan delvis fjernes dersom automaten ikke blir fjernet.

Uansett formaliteter rundt automaten ser jeg ingen grunn til å sette de ut igjen. Dersom 1 person blir spilleavhengig er det et feilskjær. KrF går inn for å ikke sette opp disse nye automatene. Nok en god grunn til å stemme KrF ved valget i 2009.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig! Samfunnet trenger ikke spilleautomater.

Øyvind Bye sa...

det skal være sikkert at det er lite å vinne på å sette de opp igjen.

Sondre Olsen sa...

sjekk linken under. etter at det i ett år har vært forbudt med en del spilleautomater, har en klinikk for spilleavhengige fått 70 % færre tilfeller å hjelpe.
http://www.vl.no/meninger/leder/article3644585.ece