torsdag 17. juli 2008

vi dreper!

Når Norge sitter med store rikdommer. Faktisk så store at vi er et av verdens aller rikeste land i forhold til innbyggertallet. Likevel er det ikke verdens fattige som skal prioriteres når politikerne legger opp sine budsjett. Heller ikke er det miljøet. DEt er OSS, OSS og atter OSS.
Mer til skole, mer til eldreomsorg, mer til barnehage, mer til veier, mer til opera, mer til oljeboring, mer til avgifts og skattelette, mer til lønn, mer til jeg vet ikke hva.

Et kristent prinsipp med begrunnelse i bibelen har alltid vært å gi 10% av sin inntekt til menigheten eller noen som trenger det mer enn oss selv. Hvorfor kunne ikke Norge som et solidaritetisk land gjort det samme. Gi 10% til kampen mot miljøødeleggelser og fattigdom. Er det viktigste at vi får flere lærere og barnehageplasser, mer til eldreomsorg osv. i Norge, eller er det viktigere ta vi kan redde liv?

I Burma var det en dame som arbeidet blandt flyktningene der. DA hun spurte hva de trengte i en barnehage var det ikke leker de først ønsket seg, det var pledd, så de ikke skulle fryse.

hva mener du? Skal nordmenn oppgi litt av sin velstand for å redde folk ut av ekstrem fattigdom som i mange tilfeller fører til død av sult, sykdom el.l?
eller skal vi som de fleste partiene på stortinget mener fortsette å fokusere på oss selv?

6 kommentarer:

Rahim Nicolay Ali sa...

For et herlig og meget velskrevet innlegg i Varden! Du er bare så dyktig! Heia Øyvind og KrFU:-)

Øyvind Bye sa...

takk skal du ha! komisk bilde de trykket, men gøy at det kom på trykk i det hele tatt..

Anonym sa...

Det er vel overflødig å si at jeg er enig :P

Øyvind Bye sa...

så bra!

da har vi en felles kampsak.

Sondre Olsen sa...

notodden kan se ut til å rykke opp i tippeligaen. heftig. er faktisk tremenningen min som er trener... ikke gale

Øyvind Bye sa...

wow Sondre. ikke verst..
blir tippeliga neste år ja, ingen tvil. bare å komme til Notodden for å se fotballkamp..