tirsdag 5. august 2008

hvilke uttrykk vil vi at den norske stat skal støtte?

Tok en titt på landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH)s politiske plattform i kveld. Tenkte det måtte være interessant å se hva de har programfestet å jobbe for. Hva millionvis av norske skattekroner går til. Noe jeg ikke hadde lest før var dette om uttrykk:

2.3 Utrykk
Mange lesbiske, homofile og bifile har identiteter som gjør dem til minoriteter i både annen og tredje grad. Dette gjelder blant annet personer med etnisk minoritetsbakgrunn, funksjonshemmede, transpersoner, sadomasochister og fetisjister. Dette ytringsmessige mangfoldet er en ressurs. Etter at homofilidiagnosen ble strøket som sykdomsdiagnose i 1977 er sadomasochister, fetisjister og transvestitter de eneste gruppene i homomiljøet som fremdeles har en psykiatrisk diagnose. Diagnoser på samtykkende seksuelle uttrykksformer legitimerer vold og diskriminering. LLHs langsiktige mål om å avskaffe de ufaglige og stigmatiserende sm/fetisj- diagnoser, skjer i samarbeid med Diagnoseutvalget, Revise F65. Det er vesentlig at LLH samarbeider med grupper vi har et politisk interessefellesskap med. Dette vil vi gjennomføre ved aktiv bruk av nettverksbygging. Dobbel diskriminering av disse gruppene må motarbeides.


Fra LLHs politiske plattform.

Tenk at noe sånt gis millionvis av kroner. Og disse verdiene kjempes det for å innarbeide i samfunnet. Slike meninger forklarer kanskje at kun rundt 2000 stk er medlem av organisasjonen. Jeg har nemlig ofte undret meg på hvorfor ikke flere homofile omfavner den, media, og rød-grønne politikere står jo med armene åpne.

Samtidig som denne LLH får økt støtte hører jeg at evangeliesenteret som hvert år hjelper flere mennesker ut av rusmisbruk og har gjort det gjennom mange, mange år får store kutt i støtten sin, hele 6 millioner fant rød-grønne politikere ut at evangeliesenteret hadde for mye. Altså her prioriterer man homoaktivister foran arbeid for å hjelpe rusmisbrukere som man vet funker, forstå det den som kan..

5 kommentarer:

hlewagastiR sa...

1. Det er en sport i dag å fremstille seg som et offer.

2. De rødgrønne liker ikke kristendomstypen som Evangeliesentrene propaganderer. Derfor er det ikke rart at det kommer kutt.

Øyvind Bye sa...

1. har lagt merke til det ja, men det er merkelig at ikke flere av "ofrene" er medlem.

2. smålig å kutte fordi man ikke liker kristendomstypen de har. Støtte bør beregnes ut fra seriøsitet, resultater, osv.. ikke utfra hvilke kristendomstyper man liker, det blir bare smålig. Når vi vet at evangeliesenteret har spart samfunnet for enorme kostnader og hjulpet hundrevis, kanskje tusenvis, ikke vet jeg, ut av narkotikamisbruk er det rart at støtten kuttes, mens LLH, som bruker mye av midlene på lobbyvirksomhet får økt støtte.

hvem bygger sin politikk på fordommmer her?

Øyvind Bye sa...

men du er sikkert enig med meg?

hlewagastiR sa...

Ja, du trenger ikke skrive det til meg:)

Øyvind Bye sa...

visste egentlig hva du stod for ja, men min rettferdighetssans blir pirret til å skrive likevel, bare som et angrep på urettferdigheten..