mandag 21. april 2008

foreldreretten.no

"Noen mennesker og noen grupper slipper lettere til i aviser og TV enn andre. Mediene har stor makt og innflytelse, og de som jobber der har et ansvar for å ivareta helheten – både hva mennesker, saker og meninger angår. Dessverre ser det ut til at mediene i dag fungerer på en stadig mer ensrettende måte. Hvis ikke ”de store” er interessert i et tema; er knapt noe medium interessert. Hvis derimot VG eller NRK tar tak i en sak, kommer resten av journalistene kjapt etter.

Parallelt med dette er mediene mer og mer prisgitt økonomiske hensyn. En sak må bokstavelig talt selge, for å være interessant. For demokratiet er dette en sørgelig utvikling.

Det fins etter alt å dømme mye mer motvilje blant nordmenn flest mot regjeringens verdipolitikk enn det som kommer til uttrykk. I den grad noen protesterer, er det gjerne såkalt konservative kristne.

Da VG Nett stilte spørsmålet ”Skal barn lære på skolen at homofili er naturlig?”, var det nesten 18 000 mennesker som responderte. Over 60 % av dem svarte ”Nei, absolutt ikke!” (VG Nett 6.8.2007)"

Fra foreldreretten.no

Si din mening du også!

Ingen kommentarer: