mandag 21. april 2008

livets verdi!





Bilde en: Ikke lov til å drepe uansett om barnet har downs syndrom
Bilde to: Ikke lov til å drepe dersom barnet er uten "feil", lov til å drepe dersom barnet har downs syndrom.
Bilde tre: Lov til å drepe ifølge norsk lov.


Tenkte litt på hva slags samfunn vi vil ha. Vil vi ha et samfunn hvor man skal kunne velge vekk alle som er uønskede? Vil vi ha et samfunn hvor f.eks barn med downs syndrom ikke blir født, fordi det er for tidkrevende og kostnadskrevende for oss. Hva er det man da kommuniserer til de som føler seg mislykket i samfunnet? Kommuniserer man ikke da at f.eks en uføretrygdet person helst skulle vært fjernet? Eller ta det hadde vært bedre om en alkoholmisbruker aldri så dagens lys? Det samfunnet vi er på vei inn i, ja vi er der faktisk nå, er samfunnet som setter verdi på mennesket ut fra dets egenskaper, ikke fra mennesket i seg selv.

"Det er høyt prioritert å verne om et biologisk mangfold i plante- og dyreriket. Når det kommer til mennesket, er dette ingen selvfølge."

generalsekretær i Menneskeverd Liv kjersti Skjeggestad.

4 kommentarer:

Lindabk sa...

Hei, bra tema. jeg tenkte å sende deg en link til en sang som jeg tror du hadde likt. Men jeg fant den ikke på nettet, så jeg får sende den til den om du er interessert...God vår Ü

Øyvind Bye sa...

jeg er i aller høyeste grad interessert!
God vår Linda!

Marit Bye Vassli sa...

Utrolig bra poeng. Er helt sykt å tenke på at vi er på vei inn i et sorteringssamfunn på det ekstreme. Tror det vil bli et utrolig stort tap for samfunnet hvis vi ikke lenger har mennesker med Downs i blant oss. De er herlige mennesker med utrolige kvaliteter, og de har en glede som ingen har. Frykter for fremtidens samfunn!

hlewagastiR sa...

Du burde lese "The New Fascism" av Gene Veith.