mandag 28. april 2008

Nrk diskriminerer

Aller først vil jeg bare understreke at min frustrasjon i dette innlegget ikke går mot homofile, men mot nrks mangel på nyansert journalistikk i debatten rundt kjønnsnøytral ekteskapslov. For det lyser nemlig lang vei, at NRK for lenge siden har bestemt seg for hva de mener og hva alle bør mene om det nye lovforslaget som nå skal opp i Stortinget. I Lørdagsrevyen gav de nestleder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) Guro Sibeko en lang reportasje, hun fikk vise frem familien sin, vise frem styre i LLH og hun fikk fortelle om at hun mener at dagens lovverk er diskriminerende. Jeg ser ingen ting galt i at nestleder i LLH får ytre sine meninger på statskanalen. Problemet ligger i at NRK ikke åpner for noen andre synspunkt i saken. For eksempel uttalte Sibeko at hun ikke vil at samfunnet skal styres av Det Gamle Testamentet. Motstanderne av ekteskapsloven får slengt argumenter om diskriminering mot seg uten at de får muligheten til å svare, det er diskriminering det! Man velger kategorisk å kjempe for en sak i media på en svært uryddig og uholdbar måte. At NRK opptrer på denne måten er en stor fare for ytringsfriheten og demokratiet, ettersom de legger klare føringer om hva som er poltisk korrekt å mene, og hva som er avvikende meninger.

Alle vet at dersom man bare ser en side av en sak, så framstår den sidens synspunkt som riktig. Hvorfor lager man ikke også en reportasje om Øivind Benestad, lederen for kampen mot den nye ekteskapsloven? Det faktum at det er samlet inn over 45 000 underskrifter mot den nye ekteskapsloven, viser at motstanderene er mange og fra ulike miljøer. Slik NRK fremstiller saken er det kun konservative kristne som er mot.

At NRK og media generelt(med visse unntak), har tatt parti i denne saken er ikke noe nytt. Da lederen for LLH ble utsatt for drapstrusler var det store oppslag i de store avisene og de store TV-kanalen. Da Øivind Benestad ble usatt for drapstrusler, var plutselig ikke drapstrusler så ille lenger, kun Vårt Land og Dagen Magazinet som skrev om saken. At norsk media er så blottet for nyansering og objektivitet skremmer meg og det gjør meg trist. Vær så snill journalister: Belys saken for oss på en nyansert og objektiv måte. Det er ikke alle som er enige med LLH og de rød-grønne, la også deres røst slippe til på en ikke-stigmatiserende måte!

5 kommentarer:

Elisabeth N. Sævik sa...

Kommer det på trykk noen plasser?
Det ble et flott innlegg =)
Glad for at jeg ikke har TV og må betale lisens for å finansiere den gjengen der!

Øyvind Bye sa...

hehe..
tror det kommer i vårt land, vet ikke om noe mer..

hlewagastiR sa...

Journalister er sosialister og kulturradikalere hele gjengen - og de kjemper for sin agenda på sin måte. Kutt pressestøtten!

Øyvind Bye sa...

vil journalistene bli bedre da?

hlewagastiR sa...

Nei, men de blir arbeidsledige.