tirsdag 24. juli 2007

hva mener partiene egentlig? Sv del2.


I dag kunne jeg kjenne skjegget blafre i vinden når jeg syklet til jobb.
Fin dag!
Her kommer del to som alle har ventet på..
Flere godbiter:
  1. Dagens skattesystem favoriserer de rikeste, særlig dem som lever godt av andres arbeid gjennom høye kapitalinntekter og aksjeutbytte. SV vil derfor foreslå å øke kapitalbeskatningen, samtidig som skatten på lav arbeidsinntekt reduseres.
  2. En garantert minsteinntekt (GMI) på minstepensjonsnivå vil være et bedre alternativ til mange av dagens trygdeordninger. En slik ordning vil også kunne være samfunnsøkonomisk lønnsom, fordi den krever langt mindre byråkrati.
  3. Målet er at Norge skal være et foregangsland i miljøspørsmål. Det innebærer at Norge blir en pådriver i det internasjonale miljøarbeidet, og er villig til å gå foran for å finne løsninger på miljøproblemer nasjonalt.
  4. SV ønsker ikke et system med kjøp og salg av CO2-kvoter, som fritar Norge for faktiske utslippsreduksjoner.
  5. SV vil foreslå et toprissystem for strøm, slik at de som har et høyt forbruk skal betale mer.
  6. SV vil arbeide for å trekke tilbake konsesjonene for de tre planlagte gasskraftverkene uten CO2-løsning, og om nødvendig gi tilbud om offentlig støtte til rensing og deponering.
  7. For å få til utbyggingen av kollektivnettet/systemet er SV nå villig til å prioritere kollektivnettet på bekostning av videre veiutbygging i byområder.
  8. SV vil forvalte kongekrabben som en uønsket introdusert art, og fritt fiske vil være et tiltak for å holde bestanden så langt nede som mulig.
  9. I tillegg må all import av tropisk trevirke som ikke er miljøsertifisert, forbys.
  10. Skattelette som fører til nedskjæring vil gi økte forskjeller og fortsatt offentlig knapphet.
  11. Forebyggende tiltak innen psykososialt arbeid skal styrkes ved bl.a. å tilføre grunnskolen menneskelige ressurser med sosialfaglig kompetanse.
  12. Alle er enige i at det er riktig å forebygge problemer, likevel er det det forebyggende arbeidet som først blir redusert i trange økonomiske tider.
  13. Innsatsen må rettes inn mot barn og ungdom som er i faresonen for å utvikle rusavhengighet, og denne innsatsen må i stor grad gjøres overfor enkeltpersoner.

Øyvinds kommentarer:

3. Skjønner ikke at SV ikke dør av skam. De skriver om at vi skal gå foran som et godt eksempel, også vedtar de nesten ikke noen konkrete tiltak og bygger gasskraftverk, selv om de har miljøvernministeren. Flaut!

4. Neivel, men politikken til regjeringen er vel å kjøpe kvoter for 2/3 av de kuttene vi planlegger å gjennomføre.

5. Veldig enig, de som bruker mye skal betale mer, eneste måten å få ned forbruket på. Men hvorfor har ikke regjeringen innført dette? Jeg skjønner at SV er et lite parti og ikke får så stor innflytelse som de kunne fått, men det fins grenser.

7. Endelig noen som forteller hva det skal gå på bekostning av. Vi kan aldri få i pose og sekk.

8. Denne krabben er så fæl!

9. Jajaja!!!

11. Høres veldig lurt ut, men vi må ha dyktige folk..

12. Politikerne er avhengige av resultater.

13. Alt for mange tiltak går ut på foredrag og kurs, det har liten effekt.

Snakkes!!

6 kommentarer:

hlewagastiR sa...

Programmet sitt pkt 11 er inkjeseiande, det same er pkt 10. Om pkt 2: Det er allereie minimale skattar på låg inntekt i dette landet (generelt er ikkje inntektsskatten so høg i Noreg), men det er dei absurde avgiftene som tek knekken på folk, og dei råkar blindt, anten ein er fattig eller rik (men dei rike klarar seg lell). Å taka vekk matmomsen er den beste helsemessige fordelingi ein kan hava, då kan sunn kvalitetsmat bli tilgjengeleg for fleire.

Øyvind Bye sa...

hvorfor ikke bare senke matmomsen på sunn mat og øke på usunn mat, sånn at f.esk melk og frukt og grønt blir billigere enn brus og potetgull...

Når det gjelder absurde avgifter så kan jeg gå med på at enkelte avgifter blir for dumme. F.eks koster det over 1000kr å få seg pass. Men f.eks bensinavgiften kan vi ikke klage på. Det er svært billig for bensin i Norge i forhold til hvor mye vi tjener.. Hvilke avgifter er det du ønsker å senke bortsett fra matmomsen?

hlewagastiR sa...

Enig i at vi kan skattlegge usunn mat mer så lenge vi har en velferdsstat som skal omfatte alle. Momsen er for høy, dokumentavgiften (et slag i ansiktet for førstegangskjøpere) er en uting, omregistreringsavgift, men først og fremst de ekstreme avgiftene på nybil. De bør gradvis bygges ned, så folk får råd til nyere, sikrere og mer miljøvennlige biler. Disse kuttene ville ha måttet medføre kutt i sosiale goder eller økt inntektsskatt.

Øyvind Bye sa...

milj;organisasjonen gr;nn hverdag har regnet ut at det er mer milj;vennlig a beholde den gamel bilden enn a kjope ny, nesten uansett. Men jeg er forsavidt enig, vi bor istede oke bensinavgiften mye.

hlewagastiR sa...

Ja, bensinavgift blir jo ein skatt på det du forureinar.

Anonym sa...

jeezus