torsdag 26. juli 2007

Hva mener partiene egentlig_ Sv del3.

Dette blir siste innlegg om SVs politikk. Sv er kjempe bra på en del områder og helt ute å kjøre på en del andre....



Fra Svs program:

  1. 1.SVs mål er at veksten i offentlig forbruk skal være større enn veksten i privat forbruk.

  2. SV vil gjøre det mulig for flere kunstnere å leve av sitt kunstneriske arbeid, både gjennom en generell styrking av kulturbudsjettet og gjennom målrettede tiltak som offentlige innkjøp og utsmykninger, stipender og andre støtteordninger.
  3. Vi vil videreutvikle og styrke kulturskoletilbudet, slik at det finnes plasser til alle som ønsker det innenfor rimelige økonomiske rammer.
  4. Ungdomsalderen er for mange en særlig utsatt tid og det er derfor viktig å bygge ut gode fritidstilbud. Dette kan for eksempel være kommunale ungdomsklubber der ungdom med uorganisert fritid kan bli stimulert til egenutvikling og inngå i et sosialt miljø uten kommersielt og annet press.
  5. SV vil på sikt gjøre barnehage til et gratis tilbud.Et mer fleksibelt barnehagetilbud er også viktig for at flere skal kunne delta i arbeidslivet. SV vil legge til rette for at flere barnehager kan tilby utvidet åpningstid. Kontantstøtten har bidratt til å sementere tradisjonelle kjønnsrollemønstre.
  6. SV vil redusere statstøtten til private skoler.
  7. Alle elevene skal ha et fast antall obligatoriske fag, men hvor mye opplæring hver enkelt elev får i hvert enkelt fag, må kunne varieres etter elevens forutsetninger.
  8. erstatte KRL-faget i skolen med et livssynsnøytralt og inkluderende fag.
  9. SV ønsker at alle skoler legger til rette for skolemåltid. Et slikt tilbud må være gratis.
  10. SV vil fjerne eksamen og karakterer i ungdomsskolen.
  11. SV vil ha bosted som det viktigste kriterium for inntak til videregående opplæring, og arbeide for gode videregående opplæringstilbud i distriktene, med et mangfold av linjevalg, for å motvirke at ungdom må flytte for å ta videregående opplæring.
  12. SVs mål er å fjerne karakterene i videregående opplæring.
  13. Antallet jenter med lærekontrakt har økt betydelig, men det er for få jenter som går i lære i tradisjonelt mannsdominerte yrker. Videre er det for få gutter som velger tradisjonelt kvinnedominerte yrker. SV vil arbeide for å bidra til å få slutt på dagens kjønnsdelte arbeidsmarked.
  14. SV vil arbeide for en obligatorisk merking av alle varer i forhold til rettferdig handel, miljø og arbeidernes forhold.
  15. SV er et feministisk parti.
  16. SV vil arbeide for at retten til selvbestemt abort utvides til også å gjelde mellom 12. og 16. svangerskapsuke, slik at nemndene ikke lenger kan bestemme over kvinners kropp i denne perioden.
  17. SV vil styrke vernet av tillitsvalgte og ansatte som sier ifra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen.
  18. kortere arbeidsdag med full lønnskompensasjon. En slik reform skal gjennomføres skrittvis, og målet er 6 timers arbeidsdag.
  19. Billige medisiner må stilles til disposisjon for befolkningen i fattige land. Det må derfor forhindres at internasjonale avtaler om patentrettigheter stanser muligheten til å produsere slike medisiner i nærheten av områdene der de trengs.
  20. SV vil bruke noe av rikdommen til et nødhjelpsfond for å hjelpe mennesker i nød. Et slikt fond er særlig viktig i katastrofesituasjoner som ikke får oppmerksomhet i media.
  21. De viktigste truslene mot vår sikkerhet kan ikke bekjempes med militære midler: trusselen om klimaendringer, internasjonal kriminalitet og terrorisme, faren for sosial uro i våre nærområder, konflikter som følge av økende sosiale forskjeller. Dette er trusler som må møtes med politiske, diplomatiske og økonomiske virkemidler.
  22. I dag blir de vernepliktige som ønsker siviltjeneste straffet med en ekstra måned i tjeneste. SV mener de sivile vernepliktige skal likestilles med de militære, og dermed være like lenge i tjeneste.
  23. USAs utenrikspolitikk er i dag den største trusselen mot verdensfreden. Det er derfor nødvendig at Norge inntar en langt mer kritisk rolle innad i NATO og overfor USA enn i dag.
  24. SV mener antallet kvoteflyktninger Norge mottar hvert år via UNHCR, må økes til minst 3000.


2. Tror det fins bedre måter å bruke penger på.

3. Kulturskoler f.eks.

4. Jeg har sett en god del eksempler på at slike klubber fungerer dårlig..

8. Latterlig! Krl faget er jo livssynsnøytralt allerede. Få saker har jeg blitt så irritert av som krl saken...

9. Igjen tror jeg det fins bedre måter å bruke penger på.

10 og 12: Svs puseskole ville blitt ekstremt slapp er jeg redd. Gode skal de lærerne være som skal klare å motivere elevene hvis vi fjerner karakterer. Når det gjelder eksamensordningen så er jeg faktisk enig i at den skal avskaffes.

13 og 15. Sv må innse det faktum at menn og kvinner er to forskjellige kjønn. Latterlig å se hvor mye feminist-tull det er i Svs program. Når jeg leserFet får jeg inntrykk av at kvinnene i Norge har det fælt, men det stemmer overhode ikke.

16. Hva med fosterets rett til liv? Jeg blir sint og lei meg når jeg leser slikt. Hvorfor skal grensen gå ved 16. uke hvis man mener at kvinnens kropp er viktigere enn barnets liv? Hvorfor ikke tillate abort fram til 20. uke, eller 35 uke. Har jeg noen Sv lesere som vil gi en forklaring?

18. Høres jo digg ut å jobbe kortere og fortsatt tjene like mye, men det vil være ekstremt vanskelig å gjennomføre i praksis. Hvordan skal man klare å betale for dette?

21. Noe i Svs parti er ekstremt dårlig, men dette er ekstremt bra!!!! Kjenner at jeg får lyst til å kutte i forsvaret!

22. Logisk nok!

Da var festen over. Har vært knallintressant, så jeg anbefaler Svs program. Mye mer inntressant enn Sp sitt, og fullt på høyde med Frp sitt. Selv om politikken til Sv heller mot kommunisme hvor alt skal være statlig.. Skummelt...

6 kommentarer:

hlewagastiR sa...

Jeg synes det er uhyggelig å lese dette. Tenk bare på 6-timersdagen. Allerede nå skriker men etter mer arbeiskraft, og i en slik situasjon skal man altså reudusere arbeidstiden, slik at man plutselig trenger flere hundre tusen nye arbeidstakere. Uhyggelig, selv om det kan ha noe for seg for enkelte veldig harde yrker. I dårlige tider kan det ha en viss logikk, men med full lønnskompensasjon er det helt illusorisk. Næringslivet ville blitt utkonkurrert, og i tillegg måtte vi betalt enda mere skatt (Det måtte næringslivet også gjort, og blitt enda mer skadelidende.).

Øyvind Bye sa...

ja. 6 timersdagen er urealistisk. Tenk hvor hardt folk jobbet før i tiden. Problemene i arbeidslivet er ikke knyttet opp mot hvor mange timer folk jobber. Det er heller dårlig arbeidsmiljø, overtidsjobbingosv. som er årsaken til høyt sykefravær.

Det er en gjennomgående tone i hele Sv sitt program at man på alle mulige fronter skal bevilge store summer, men at man ikke har en seriøs økonomisk politikk..

hlewagastiR sa...

Nettopp. Gode intensjoner (men alt må være statlig av en eller annen grunn) som er urealistiske.

Elisabeth N. Sævik sa...

Synes det er helt utrolig at SV har som mål at veksten i offentlig forbruk skal være større enn veksten i privat forbruk...Herlighet, hvordan skal det ende?? Etter krigen drev jo Norge virkelig med planøkonomi, og var et av de landene som hadde høyest offentlig investeringer. Likevel lå Norge på bunn over avkasting og lønnsomhet på investeringene...Jaja, nå bygger vi et smelteverk i...tja, skal vi si i Mo I Rana? hmmm...

Du får gå gjennom Høyre sitt program til våren eller når du rekker det!! =)

Anonym sa...

Skjønner kritikken mot noen av punktene her. Jeg er også skeptisk til 6-timers arbeidsdag og fjerning av karakterer i skolen. Men på noen punkter er jeg uenig med deg.

Du setter kristendommen veldig høyt. Å påstå at KRL er livssynsnøytralt blir helt feil. Kristendommen utgjør en mye større del av pensum enn noen av de andre fagene. Humanetisk Forbund (også ett livssyn) utgjør bare noen få sider. At SV ønsker et livssynsnøytralt fag skulle bare mangle.

Når det gjelder abort så må vi skille på et barn og det som skal bli et barn. Ser ikke helt at det plutselig i uke 12 skjer noe som tilsier at det skal være verre å ta abort etter den tid. Så lenge ikke abortmuligheten blir misbrukt så syns jeg den er viktig å ha. I de fleste tilfeller hvor det blir tatt abort så er det en god grunn bak avgjørelsen.

Øyvind Bye sa...

hvis livssynsn;ytralt betyr a fortelle like mye om alle religioner og livssyn uansett hvor store de er i Norge og verden, og hvor mye de har hatt og si for norsk historie sa er jeg enig med deg. Jeg tenker pa noytralt som at det ikke favoriserer noe livssyn eller religion...

Når det gjelder abort så må vi skille på et barn og det som skal bli et barn. Ser ikke helt at det plutselig i uke 12 skjer noe som tilsier at det skal være verre å ta abort etter den tid.

Slik tenker ikke jeg om saken. Et barn inni magen til en mor og et barn inni magen til en mor er vel like mye verdt. Eneste forskjellen er at barnet som er fodt sannsynligvis er lengre utviklet..
Hvis vi skal skille mellom fodte og ufodte barn kan vi like gjerne tillate abort gjennom hele svangerskapet.

Så lenge ikke abortmuligheten blir misbrukt så syns jeg den er viktig å ha. I de fleste tilfeller hvor det blir tatt abort så er det en god grunn bak avgjørelsen.

Sa og si all bruk av abort er misbruk. Det er fa eller ingen tilfeller det er rett a ta liv. De fleste aborter taes fordi det passer darlig med barn, de ferreste er resultater av voldtekt og lignenede.