lørdag 7. juli 2007

Drøm større!

Oppfordringen går til Anne-Grethe Strøm-Erichsen, utenriksministeren vår.
Vi har da bedre saker å jobbe for i politikken enn fanatisk likestilling. Strøm-Erichsen mener nå at også kvinner skal utøve obligatorisk førstegangstjenesJeg trodde dagens arbeidsfordeling hvor mannen tar militæret og kvinnen føder var grei jeg, men der er det mulig jeg tok feil. Det er en kjent sak at dagens regjering avviklet barne og familiederpartementet, og opprettet likestillingsdepartementet med 70% kvinner som medlemmer. Likevel hadde jeg ikke trodd de ville gå så langt at de ville pålegge kvinnene unødvendige byrder. Det er jo sånn i dagens Norge at færre og færre menn gjennomfører førstegangstjenesten, så det er hvert fall ikke for å dekke et bemanningsbehov at utenriksministeren foreslår dette. Dersom også kvinner skal plages med militærtjeneste vil jo enda færre menn slippe å avtjene plikten sin. En slik politikk vil etter min mening være blodig urettferdig ettersom noen slipper mens andre må bruke et helt år av livet sitt. Ofte er det tilfeldig hvem som slipper og hvem som kommer seg unna.

Det man kunne gjort var eventuelt å innføre en ordning hvor alle kvinner måtte jobbe i eldreomsorgen f.eks 3-6 måneder. Vi ville fått mange tusen "hender" i eldreomsorgen, og likestillingen ville fått tilfredsstilt sitt begjær. I tillegg ville vi fått "hender" hender med god tid til å se enkelt individene. Vi kunne fått bukt med stoppeklokkementaliteten..

Disse kvinnene ville fått noen måneder hvor de ble fulle av alderlig visdom og derfor ville de oppdratt familiene sine svært godt. Hvis de derimot hadde vært i militæret ville de ikke lært så mye om omsorg slik kvinner trenger å lære. De ville lært ting som menn skal lære, og det er jo ikke nødvendig når det er kvinner de er...

Noen som er uenig?

3 kommentarer:

Joakim sa...

ser poengene dine øyvind, men det er klart at kvinner skal ha like stor mulighet som menn til å komme inn i militæret. Men forslaget om at kvinner SKAL i militæret er unødvendig spør du meg. Eldrebølgen kommer snart, og da er det et veldig stort behov for hender. Det merkes ikke bare på hvor mange som er sykepleiere i dag, men også hvor mange som blir utdannet. det uroer meg at interessen er lavere for yrker som sykepleieryrket. det er virkelig ikke bra. vi burde ikke klage over arbeidsløshet vertfall

hlewagastiR sa...

Alle unge burde brukt et år for landet sitt, enten i siviltjeneste eller i militæret, eller alle unge burde slippe. Slik det er nå, at noen gutter må ta denne byrden, er blodig urettferdig, og det blir ikke bedre om også noen jenter må gjøre det. Det er kjipt å måtte gjøre drittarbeid ett år av lovet, mens mange andre studerer, jobber, bruker et år i utlandet etc. Uansett hva som skjer, må systemet bli bedre og ikke minst mer konsekvent.

Anonym sa...

Jenter har jo allerede mulighet til å komme inn i militæret dersom de absolutt vil. Kvinner kan også ta utdanning i forsvaret på lik linje med menn.
Jeg for min del er tilhenger av et profosjonalisert forsvar. Da kan Forsvaret velge de som er best egnet, uten at de blir beskylt for diskriminering av ulike slag. Tror det vil bli mange nok som ønsker seg inn i forsvaret på frivillig basis. Muligens får dette konsekvenser for noen bygder i indre Troms, og det er jo leit nok. Har vært på skoledebatt i Bardufoss, og der var de voldsomt opptatt av opprettholdelse av digre leirer. Vanskelig å blidgjøre alle, men noen ganger er man bare nødt til å prioritere.