tirsdag 10. juli 2007

Hva mener partiene egentlig? Sp del 3.

Da gyver vi løs på siste del av Sps program.. Heng på, dette må leses!



Statskirkeordningen bidrar til å styrke Den norske kirke som en bærende institusjon i samfunnet. En folkekirke skal være en åpen, romslig og inkluderende kirke som møter ulike religiøse behov. Kirken skal være en verdibærer og veileder for folk. Samtidig skal den være en samlende faktor, for eksempel ved store nasjonale begivenheter eller ulykker, og ikke minst ved de små og store milepælene i livet til folk flest. Kirken må fortsatt være et naturlig samlingspunkt i lokalsamfunnet. Den norske kirke er en sentral kultur- og normbærer, som ivaretar og viderefører grunnleggende tradisjoner og verdier i samfunnet vårt. Senterpartiet vil derfor bevare statskirkeordningen.



Helt uenig i dette pjattet.. Stat og kirke hører ikke sammen. Kirken må være uavhengig. Den er ikke et sted for kultur og koselige ting, men et Gudhus og en Guds menighet som er ment å tilby et menighetsfellesskap og forkynne Guds ord. Slikt pjatt om at vi er en sentral kulturbærer blir for dumt å høre på. Hva er f.eks poenget i å døpe barnet sitt når man ikke bryr seg om å oppdra barnet i den kristne tro uansett. En mann fra demokratene sa en gang til meg at han var "kulturkristen", da kan de kulturkristne arrangere sine egne møter hvor de har foredrag om kultur og kristendom, samt koser seg og har det fint...



Senterpartiet støtter trosopplæringsreformen som ble vedtatt av Stortinget i 2003 og som gir økonomiske ressurser til alle trosssamfunn etter medlemstall. Det er en forutsetning for folkekirkens forankring i folket at Den norske kirke kan møte barn og unge med et differensiert og inkluderende trosopplæringstilbud lokalt og som speiler hele bredden i Den norske kirke. Kunnskap om egne verdier og tro, identitet og tilhørighet skaper trygge mennesker i møte med andre kulturer.



Menigheter med mindre støtte klarer seg helt fint, pengene er ikke dns sitt problem. Problemet er at man går i kirken, man lever ikke kirke. Dersom man lever kirke vil pengene automatisk komme i form av gaver. Medlemstallet til statskirken er urimelig høyt i forhold til hvor mange som går der, noe som blir en hvilepute og er med på å gjøre kirken sløvere..



Senterpartiet mener at lærebøker i grunn- og videregående skole ikke skal finansieres av reklame.



Ja det er jeg enig i!


Norge har langt større arbeidskraftreserver enn de som nå er registrert som arbeidsledige. Vi har mange som jobber deltid og ønsker større jobb. Mange seniorer blir pensjonister tidligere enn de ønsker. Mange funksjonshemmede vil kunne delta om arbeidsplassen tilpasses. Store grupper av innvandrere har høgere ledighetsandel enn andre selv om de har god utdanning og praksis. Vi taper mange tusen årsverk ved at sykemeldte må vente i helsekøer.

Spesielt dette med deltid har jeg merket meg er et stort problem. Lurer på om jeg leste et sted at det er ca 100 000 som ufrivillig jobber deltid i Norge.

Disse svakhetene og ulempene kommer stadig tydeligere fram i form av mer kortsiktig profittmaksimering med bakgrunn i den økonomiske liberaliseringen.

Du skal være smart for å skjønne hva dette betyr..

Senterpartiet mener at det er grunn til å spørre seg om dette er i tråd med den norske velferdsmodellen. Folk flest er nok fornøyd med økning i privatdisponibel inntekt og lave utlånsrenter, men samtidig misfornøyd med helsetilbudet, skolene, kommuneøkonomien, manglende satsing på samferdsel med videre. Mange argumenterer mot økte offentlige utgifter da det hevdes at det kan føre til høgere rente. Dette er et paradoks i en situasjon der styringsrenten er ca. 1,75 prosent.

Høres lurt ut, men jeg kan lite om dette. Det er mye som høres lurt ut, og lite som er det.

Sp vil: •heve frikortgrensen for skatt betydelig.

Så konkret er politikk folkens. Stem på SP så kan du tjene betydelig mer før du må begynne å betale skatt. Jeg er uenig i det, men det er nå greit..

Det var alt i denne omgang. Det kommer mer om SP.

Ingen kommentarer: