fredag 6. juli 2007

Hva mener partiene egentlig FrP - del 2

Her kommer del 2 om FrP. Jeg koser meg skikkelig med dette partiprogrammet som inneholder mye spennende, noe fornuftig og mye rart.. Ingen må tro at jeg har fritidsproblemer fordi jeg driver å leser partiprogrammer, det er knallinteressant og jeg prioriterer det foran mye annet jeg kunne brukt tiden min på..

Norsk utenrikspolitikk må først og fremst sikre norske interesser. Disse sikres best gjennom et forpliktende internasjonalt samarbeid med sikte på internasjonal avspenning, varig fred, en friest mulig verdenshandel og respekt for grunnleggende menneskerettigheter. Det må derfor legges stor vekt på et godt og tillitsfullt forhold mellom Norge og de øvrige NATO-land og EU. Fremskrittspartiet erkjenner at USA har en lederrolle blant de vestlige demokratier, og at dette bør innebære en betydelig forpliktelse fra norsk side som en liten stat i et utsatt område.

Å klamre seg til verdenspolitiet og stormakten USA er feigt..

Fremskrittspartiet gjør oppmerksom på at de landene som gjennom lang tid har fått mest norsk u-hjelp, har hatt liten eller ingen økonomisk fremgang.
Dagens u-hjelp har ifølge økonomiske eksperter liten eller ingen virkning i mottakerlandene fordi u-hjelpen gis til de landene med den dårligste økonomiske politikken.

Stemmer dette?

FORENTE NASJONER - FN
FN bør konsentrere seg om krigsforebyggende og fredsskapende arbeid, samt beskyttelse av miljø og menneskerettigheter. Organisasjonen og dens underorganisasjoner har utviklet alt for store byråkratier og må reorganiseres. Kostbare verdensomfattende og regionale konferanser bør begrenses.

FrP er svært kritiske til store byråkratier…

Fremskrittspartiet tar til etterretning at det norske folk har sagt nei til norsk medlemskap i EU. Dersom Norge på ny skal søke om medlemskap, må det først avholdes folkeavstemning om hvorvidt en slik søknad skal sendes. En slik folkeavstemning er ikke aktuell med mindre det finner sted markante meningsendringer i den norske folkeopinion.
EU-spørsmålet er vanskelig og svært engasjerende for veldig mange. EU har utviklet seg mye siden Norges forrige søknad, både når det gjelder form og innhold. I tillegg har det blitt flere medlemsland, noe som gjør EU til en enda sterkere faktor i norsk politikk. Som EØS-medlem må Norge i all hovedsak akseptere vedtak fattet av EU, selv uten at vi har hatt innflytelse underveis i prosessen.
Norge bør ikke være med i en union som skader vårt forhold til USA og Russland

Jeg liker FrPs tanker om at folket skal bestemme, men det ville kanskje blitt litt tungvint å arrangere folkeavstemninger hele tiden. I tillegg tror jeg mange ville stemt uten å ha den nødvendige kunnskapen for å stemme..

FLYKTNINGER
Fremskrittspartiet mener at Norge bør være engasjert i å hjelpe flyktninger, men mener at de best kan hjelpes i sine geografiske og kulturelle nærområder. I stedet for å ta flyktningene inn i Norge, bør Norge bidra til å dekke utgiftene til flyktningmottak i nærområdene. Det vil utvilsomt gi hjelp og trygghet til langt flere mennesker i slike områder for samme sum som det vil koste å ha én flyktning i Norge. Ut fra samme tankegang vil Fremskrittspartiet fortsette å øke den humanitære bistanden og nødhjelpen til flyktninger over Utenriksdepartementets budsjett.

Litt vanskelig å få til kanskje?

Fordi bosetting av flyktninger og asylsøkere av større omfang berører norske lokalsamfunn sterkt, går Fremskrittspartiet inn for at omfanget kan bli avgjort ved folkeavstemning i den enkelte kommune. Uansett må det være den enkelte kommune som selv bestemmer hvorvidt og i hvilket omfang man skal motta flyktninger.

Stemme over hvor mange flyktninger og asylsøkere som skal få bosette seg i kommunene. Merkelig politikk. Tenk hvis ingen kommuner er villige til å ta imot..

Familiegjenforening for innvandrere i Norge må begrenses til ektefelle og egne barn under 15 år. Ektefellene må være fylt 24 år, og den samlede tilknytting til Norge skal være større enn den samlede tilknytting til et annet land. Dette også under forutsetning av at de herboende kan forsørge disse. Det bør kunne kreves DNA-test for å bevise familietilhørighet.

Hva med eldre ungdommer(16-20), har ikke de behov for familie?

Fremskrittspartiet vil:

-At innvandringsstoppen opprettholdes og håndheves strengt.

-At eventuelt mottak av flyktninger må avgjøres av den enkelte kommune selv og ikke kunne pålegges av statlige myndigheter.

-At Norge hvert år maksimalt skal motta til sammen 1 000 mennesker fra land utenfor den vestlige kulturkrets. Dette omfatter flyktninger, asylsøkere og de som gis opphold av humanitære årsaker eller på grunnlag av familiegjenforening.

-At kriteriene for å gi asyl fortsatt skal tolkes strengt.

-At de som kommer til Norge som resultat av familiegjenforening ikke gis rett til ny eller videre familiegjenforening.

-Familiegjenforening for innvandrere og flyktninger begrenses til dem som har hatt lovlig opphold i Norge i minst 5 år og har utvist en plettfri vandel.

-At det gjeninnføres et lovforbud mot søskenbarnekteskap generelt, med eventuelle muligheter for dispensasjonsrett. Ved søknad om familiegjenforening bør det brukes DNA-test for å forhindre slike ekteskap.

-At flyselskaper som bringer asylsøkere uten identitetspapirer til Norge, bøtelegges og pålegges å returnere asylsøkerne.

-At kirkeasylanter pågripes straks og sendes ut av landet. Kirkeasyl har ingen forankring i norsk lovverk og er ulovlig.

-At innvandrere og asylsøkere som kommer fra områder med stor sykdomsrisiko gjennomgår en obligatorisk helsetest.

-At tilfredsstillende kunnskaper i norsk språk og samfunnsforståelse samt avleggelse av troskapsløfte til Norge, settes som vilkår for å oppnå norsk statsborgerskap. For å kunne bli norsk statsborger, må man gi avkall på tidligere statsborgerskap.

-At det påses at alle innvandrerforeldre på samme måte som norske foreldre, overholder sitt foreldreansvar i henhold til barneloven og sikrer barns rett til utdanning etter opplæringsloven og andre relevante lover.

-Avvikle offentlig støtte til organisasjoner og foreninger hvor etnisk bakgrunn eller felles hjemland er kriterium for medlemskap.

-At alle lover og forvaltningsmessig praksis som innebærer forskjellsbehandling basert på rase, religion, kultur eller etnisk bakgrunn, avskaffes.

-Ha en aktiv integreringspolitikk som bygger på at de reglene, normene og verdiene som skal være felles for hele befolkningen, må gå foran hensynet til enkeltgrupper.

-At de som innvilges beskyttelse gjennom asyl eller oppholdstillatelse på humanitært grunnlag, kun får midlertidig oppholds- og arbeidstillatelse, og følgelig at de må reise hjem når forholdene i hjemlandet er trygge.

-At opplæring i foreldrenes morsmål ikke skal være et offentlig ansvar.

-Sørge for at utenlandske statsborgere som dømmes for forbrytelser med strafferamme utover ubetinget fengsel i 3 måneder, automatisk utvises fra landet enten etter endt soning eller ved utlevering for soning i hjemlandet.

- At oppgivelse av falsk identitet blir ansett som en kriminell handling og fører til utvisning.

-Norge bør vurdere et eget ID-register for asylsøkere og flyktninger for å forhindre at personer oppretter flere identiteter.

Å føre en så egoistisk innvandringspolitikk i et av verdens rikeste land er ikke noe annet enn egoistisk.. Her har vi 20 gode grunner for ikke å stemme FrP.

Norges evne til å håndtere en eventuell invasjon er betydelig svekket. Det er avgjørende at denne evnen gjenvinnes.

Fremskrittspartiet vil:

-Sikre at Forsvaret til enhver tid har det nødvendige materiell og personell som må til for å løse de pålagte oppgaver.

-Sikre at Forsvaret gjennom verneplikt og verving har et tilstrekkelig rekrutteringsgrunnlag for å løse pålagte oppgaver.

-Sikre at befalskorpset får forutsigbare arbeidsforhold og utdanningsløp.

-Sikre at de vernepliktige får bedre økonomiske godtgjørelser.

DØDSSTRAFF I KRIG
Flertallet i vårt samfunn godtar at det er moralsk tillatt å ta fiendens liv i krig og ved forsvar mot væpnede anslag som ved terror. En naturlig konsekvens av dette bør være at det også er berettiget å ta dødsstraff i bruk overfor femtekolonister, krigsforbrytere og andre forrædere i krigstid.

Kan debatteres.. Norge ble sterkt kritisert fra flere hold for å ha utført dødsstraff etter 2. verdenskrig.

Fremskrittspartiet vil advare mot en utvikling hvor samfunnet i enda større grad tiltar seg familiens tradisjonelle oppgaver, og dermed svekker familiens rolle i samfunnet ytterligere. Fremskrittspartiet ønsker å styrke familiens stilling i samfunnet, blant annet gjennom styrket familieøkonomi, for på den måten å gi alle mulighet til å kunne prioritere hjem og familie.
Fremskrittspartiet vil advare mot at familiens oppdragerfunksjoner veltes over på staten, skolen eller andre offentlige organer.

Nå begynner det å komme seg.. Skolen vil aldri kunne erstatte familien.. Det har jeg lært gjennom 12 års skolegang. Det er alt for mange udugelige lærere i den norske skole..

Fremskrittspartiet mener at det ikke er en menneskerett å få barn. Men når det av ulike årsaker ikke er mulig å bli befruktet, bør det gis en reell mulighet til å velge mellom assistert befruktning og adopsjon. Dette gjøres ved å tilrettelegge for like valgmuligheter, gjennom lik anledning, uavhengig av hvilke valg man gjør.
Fremskrittspartiet er av den oppfatning at et barn har den beste oppveksten ved å ha foreldre av ulikt kjønn, og ønsker derfor ikke at homofile får adoptere.

Ja det er ikke en menneskerett å få barn, helt enig! F.eks funksjonshemmede kan heller ikke få barn.

Fremskrittspartiet mener at de høye skattene og avgiftene som er pålagt foreldrene, har gjort det vanskelig for foreldre å organisere sin hverdag. Dette har vanskeliggjort en aktiv barneoppdragelse i foreldrenes regi.

Dette blir for dumt. Foreldre i fattigere land som har langt dårligere råd klarer helt fint å oppdra barna sine..

Fremskrittspartiet mener det er viktig at alle får anledning til å bruke sin arbeidsevne og delta i aktivt arbeidsliv så lenge de selv ønsker og evner. Tiltak som vanskeliggjør dette bør fjernes. Det bør være opp til den enkelte, i samarbeid med sin arbeidsgiver, å vurdere å stå i arbeid utover pensjonsalderen. Dersom dette skjer, bør det ikke føre til noen reduksjon i retten til alderspensjon, som er en opptjent rettighet. Arbeidsgivere bør gis incentiver til å beholde og eventuelt ansette eldre arbeidstakere. Disse må være i form av ordninger som ikke gjør det spesielt kostnadskrevende å ha seniorer i arbeid.

Høres veldig bra ut, vi er jo iferd med å få et problem med at en for liten andel av befolkningen er i arbeid. Et slikt tiltak vil begrense det problemet..

Fremskrittspartiet vil:

-Understreke at gen- og bioteknologi åpner for hittil uante muligheter på en rekke områder, både medisinsk og industrielt.

-Arbeide for en positiv utvikling innenfor gen- og bioteknologien.

-Påby merking av genmodifisert mat.

-Arbeide for en mindre fryktbetont og mer realistisk holdning i samfunnet til bruk av gen- og bioteknologi.

-Øke forskningsinnsatsen i Norge.

-Åpne for xenotransplantasjon.

Dette er veldig skummelt. I møte med gen- og bioteknologien må vi legge føre var prinsippet til grunn og føre en svært restriktiv politikk. Jeg er helt uenig i FrPs syn her.

Fremskrittspartiet vil:

-Liberalisere alkohollovgivningen slik at skjenkeløyver og salgsbevillinger i større grad tildeles etter objektive kriterier.

-At ordningen med vinmonopol skal opphøre, og at alle alkoholholdige drikker skal kunne selges i vanlige forretninger, basert på overholdelse av alkohollovens bestemmelser.

-At aldersgrensen for kjøp og skjenking av alkoholholdige drikkevarer settes lik myndighetsalderen.

-At avgiften på alkoholholdige drikker og tobakk reduseres mest mulig, slik at den kommer på linje med våre naboland, og slik at handelslekkasje og smugling unngås.

-Avvikle offentlige monopolordninger.

-Tillate alkoholsalg i hele åpningstiden for de forretninger/skjenkesteder som innehar kommunal bevilling.

-Liberalisere røykeloven.

Huff og huff! Statistikken viser jo at større tilgjengelighet fører til høyere forbruk og flere avheninge, flere dødsfall og ulykker. Takk og pris for at Krf har vært med på å kjempe igjennom høye avgifter og mindre tilgjengelighet..

5 kommentarer:

hlewagastiR sa...

Enig og uenig. En dag tar oljepengene slutt, og da kan vi ikke ta sjansen på å ha mange frustrerte og lite integrerte (Du kan selv se hvor vanskelig det er å få det til, trass i alle velmente forsøk!) sosialhjelpsmottakere her i landet. Da skades velferdsstaten, og dessuten blir folk som går ledige år ut og år inn, ofte farlige for seg selv og andre. (Oljefondet dekker t.d. bare to statsbudsjett og bare deler av pensjonsforpliktelsene staten har påtatt seg. Det er ikke så stort som vi liker å tro.) Hadde innvandrere kommet i jobb og blitt lett integrert, hadde saken vært annerledes. Men all empiri viser at slik er det dessverre ikke. Man kan diskutere opp og ned og i mente hva som er grunnen(e) til at det er slik, men det er nå i alle fall slik, og det må man ta utgangspunkt i. FrP har rett i at det er mye billigere og mer kostnadseffektivt å hjelpe folk i hjemlandet. Tenk selv hva en vanlig norsk trygd i løpet av et år kunne utrettet i Malinke! Det er derfor gode grunner for å begrense innvandringen til Norge, selv om det er aldri så politisk ukorrekt å si det. Ellers er det vel et poeng i at viss ingen kommuner vil ta imot innvandrere, så er innvandringspolitikken for liberal? Men jeg er enig med din skepsis angående gen- og bioteknologi. Her er KrF god å ha! Mitt fremste ankepunkt mot FrP er at de ikke holder seg til handlingsregelen. Deres enorme pengebruk kunne ført til hyperinflasjon (og ditto lønnsøkninger), som ville ført til store renteøkninger som hadde vært helt ødeleggende for næringsliv og husholdninger. Pengepolitikken må være stram! Ellers er det stilig at du legger ut dette. Ikke mange ungdommer (og voksne) som gidder å lese partiprogrammene. Kjekt du kom inn i Australia, artig at en av de "udugelige lærere" kunne bidra bittelitt til det...

Joakim sa...

jeg har lyst å si at de fleste som innvandrer til Norge kommer fra farlige områder, hvor krig og forfølgelse er et stort problem. det hjelper ikke stort å hjelpe de hjemme hos seg selv. det blir rett og slett for egoistisk å tenke slik. viss vi ser på prisen det koster å ha innvandrere i Norge, så er ikke dette rette plassen å "tjene" penger på. vi er såpass rike her i Norge, og viss ikke vi kan ta imot mer en 1000 flykniger som frp vil, da bryr vi oss ikke mye om nestekjærlighet. dette blir for dumt.

Alkoholpolitikken til frp vil jeg personlig si er helt forferdelig. Det å åpne for et nærmest åpent alkohol marked i Norge vil bringe store problemer med seg. det store alkohol problemet som er i Norge idag, vil bare bli enda større.
flere familier vil bli ødelagt, og enda flere barn vil få en dårligere hverdag.

til slutt vil jeg bare stille spørsmål rundt forslaget om å gi kommunene mer selvstyre? jeg vil ikke stille spørsmål rundt forslaget, men om frp hvirkelig mener det. Jeg opplevde nettopp at frp i Lindås kommune var i møte med krf om et mulig samarbeid i det neste valget, men i dette møtet satt personer fra sentralstyret, som ikke er på lindås frp liste i det hele tatt. hmm hvorfor skal personer fra det sentrale, styre lindås frp??? merkelig

Øyvind Bye sa...

takk for grundige kommentarer..
godt å se at noen er intressert i politikk..

Ser poenget ditt angående innvandring, men når forholdene er som de er så tror jeg vi må ta vår del av ansvaret, uansett hvor dårlig integrert de blir..
Selv om det er billigere å hjelpe folk i utlandet så er det vanskelig å gi hjelp til flyktninger som bor i konfliktområder eller er forfulgt. f.eks politiske eller religiøse årsaker.. Samtidig som jeg skjønner poenget ditt, men FrP vil jo ikke gi noe i bistand heller så da lurer jeg på om pengene ville gått til lavere skatter og avgifter uansett..Eventuelt kunne kanskje eldreomsorgen fått litt..

Gleder meg veldig til Australia.. Når jeg snakker om udugelige lærere så tenker jeg ikke på Framnes lærerne men de jeg hadde på barne og ungdomsskolen..
Der hadde jeg hele spekteret fra skikkelig håpløse til den beste læreren jeg har vært borti..

Øyvind Bye sa...

bra greier Joakim..
Samsvar mellom ord og handling er kanskje ikke det vanligste i populistpartiet FrP..
Programmer høres fine ut, men praksis er noe helt annet..

Joakim sa...

det er virkelig sant, de er alltid enig med den siste de snakka med. hehe